-  -
Tekstgrootte   
PrivaZorg Alblasserwaard e.o. 'Dé Thuiszorg waarbij U zich thuis voelt'

Palliatief Terminale Zorg (PTZ) en nachtzorg

Afscheid nemen van het leven kan erg zwaar zijn. Daarom is het belangrijk om zelf zo lang mogelijk de regie in eigen hand te houden en in uw eigen vertrouwde omgeving te zijn. Wij willen u en uw familie daar graag bij helpen.

Cliënten met een indicatie wijkverleging voor palliatief terminale zorg bieden wij de mogelijkheid om deze laatste levensfase thuis door te brengen; in uw eigen vertrouwde woon- en leefomgeving. Zonder indicatie of als aanvulling op uw indicatie, kun u via PrivaZorg A&D nachtzorg en 24-uurszorg particulier inkopen. 

Klein team zorgverleners, deskundig en vertrouwd
Op basis van uw behoeften en wensen wordt er een klein deskundig team van zorgverleners gevormd dat goed in staat is om uw verzorging en verpleging op zich te nemen. De zorgverleners wisselen elkaar af volgens een planning die zij in overleg maken. Die planning wordt opgenomen in het zorgdossier, zodoende weet u wie u wanneer kunt verwachten. 

Werkzaamheden
De zorgverleners zijn er voor uw persoonlijke verzorging en verpleging; dit gebeurt in overleg met u, uw familie en uw huisarts. De zorg wordt afgestemd op de zorgbehoefte die u heeft. Als de zorgsituatie wijzigt wordt de professionele zorg hierop afgestemd. Doelmatigheid en zorg op maat zijn hierin van belang. Ook is zorg 's nachts in de allerlaatste levensfase mogelijk.

Afspraken in zorgdossier en zorgplan
Tijdens het eerste intakegesprek worden samen met u het cliëntdossier en het zorgplan doorgesproken. In het cliëntdossier wordt alles wat betrekking heeft op uw zorg vastgelegd en toegelicht. Hierin worden ook uw specifieke wensen genoteerd en kan uw huisarts zijn bevindingen en aandachtspunten voor de zorgverleners noteren. Ook de zorgverleners zullen hierin hun rapportage schrijven. Het zorgdossier blijft bij u in huis, zodat u en uw naaste familie/mantelzorg het op elk gewenst moment kan raadplegen.

Nachtzorg
Indien er sprake is van Palliatief Terminale Zorg, kan een moment komen dat de zorgverlener ook ’s nachts aanwezig is om de noodzakelijke zorg te verlenen. Deze zorg wordt verleend op basis van de PTZ indicatie.

Particuliere Palliatief Termiale Zorg en Nachtzorg
Is het mogelijk om particulier 24-uur per dag of voor de nachten zorg in te kopen? Ja, dat kan via PrivaZorg A&D. Als aanvulling op de indicatie, of los van indicaties kunt u alle wenselijke zorg inkopen via PrivaZorg. Wij hebben ruime ervaring in 24-uurszorg en nachtzorg via particuliere inkoop. Het geeft u als cliënt en familie een zeker gevoel om te weten dat er zorg en toezicht is om de momenten dat u dat wenst. Wij gaan graag met u in gesprek om te overleggen wat wij voor u kunnen betekenen.

Meer vragen?
Wij staan u graag te woord via ons telefoonnummer 0184 – 69 46 73.

© puntjesopde-i.nl